Εύκολο γλυκό


Δείτε ένα γλυκό στιγμιαίας έμπνευσης.

Υλικά:
Για την κρέμα:

6 κουτ.σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
600 γρ.γάλα πλήρες
100 γρ.ζάχαρη
3 κροκάδια
1 κουτ.σούπας μαργαρίνη

Για τη βάση:

2 πακέτα πτι- μπερ
1 ποτήρι γάλα
1/4 φλυτζανάκι του καφέ ποτό βύσιννο.

Για την σαντιγύ:

1/4 φλυτζανάκι ποτό βύσιννο( φτιαχτό)
2 γεμάτες κουτ.σούπας μερέντα
2 φάκελοι garni Γιώτης
200 γρ.γάλα.
1/4 φλυτζανάκι του καφέ ποτό βύσιννο

Πως το κάνουμε.
Χτυπάμε την σαντιγύ,σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Έπειτα βάζουμε 100 γρ.γάλα μαζί με το άνθος αραβοσίτου και τα κροκάδια και χτυπάμε στο μπλέντερ.
Τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα – μαζί με τη ζάχαρη και μαργαρίνη-που έχουμε βάλει να κάψει κι ανακατεύουμε συνέχεια,ώσπου να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τη μισή σαντιγύ.
Σπάμε τα μισά μπισκότα , ρίχνουμε μισό ποτήρι γάλα σ” ένα μπωλ,κι ανακατεύουμε να μαλακώσουν.
Τα στρώνουμε σε μια φόρμα και από πάνω την μισή κρέμα,έπειτα τα υπόλοιπα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
Στη σαντιγύ προσθέτουμε τη μερέντα κι ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε την κρέμα μ” αυτή.
Βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Πασπαλίζουμε με καρύδι.
Αν το γλυκό δεν προορίζεται για παιδιά βάλτε περισσότερο βύσιννο,γίνεται τέλειο.

image

image

image

About these ads

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s