Χαλβάς Ξηρομέρου


image

image

Χαλβάς Ξηρομέρου

Υλικά:

1 ποτήρι του νερού λάδι

2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:

Βαζουμε το λάδι,σε αντικολλητικό τηγάνι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ,αφού ζεσταθεί(όχι να κάψει),ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα,ώσπου να παρει χρώμα.
Εδώ,στο Ξηρόμερο,τον » καίμε» περισσότερο,απ’ οτι σε άλλα μερη,αλλά γίνεται πιο » βαρύς».
Παραλληλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη(σιρόπι).
Ρίχνουμε,προσεχτικά,λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν,ο χαλβάς,ξεκολλάει απο τα τοιχώματα,είναι έτοιμος.
Κατεβάστε απο την φωτιά και φορμάρετε.
Να θυμάστε:τα υλικά για τον χαλβά είναι1.2.3.4
Σε μας η διαφορά είναι στο οτι αντικαθιστούμε το ενα ποτήρι σιμιγδάλι

με αλεύρι.

Αν δεν σας αρέσει τόσο καμμένος κάντε το εξής:κάψτε λίγο το σιμιγδάλι με το αλεύρι και προσθέστε στο σιρόπι 1 1/2 κουταλιά σούπας κακάο και άλλες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Έτσι,ο χαλβάς ,θα έχει πιο ελαφριά γεύση.

2 comments on “Χαλβάς Ξηρομέρου

  1. συγχαρητήρια για το blog και πιο πολλά που έβαλες αυτόν τον χαλβά!

    γίνεται σκούρος αμα κάψεις περισσότερο το λάδι,και τι λάδι χρησιμοποιείτε?
    (είναι αγαπημένος ο »μαύρος»χαλβάς)

    ευχαριστώ!

    • Emili,Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Ο χαλβάς ,γίνεται με ελαιόλαδο καλής ποιότητας,για να γίνει σκούρος, αφήνεις το σιμιγδάλι με το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρώς ρόδινο χρώμα,πρίν ρίξεις το σιρόπι.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s