Τηγανόψωμα


image

image

image

image

image

Τηγανόψωμα αφράτα
Υλικά
2 1/2 κουπες ζεστό νερό
2 1/5 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
1 1/2 κουτ.γλ.μαγιά ξηρή
1 κουτ.γλ. ζάχαρη

αλεύρι όσο πάρει περίπου 1 κιλό
Εκτέλεση
Σε μισή κούπα νερό,διαλύουμε τη μαγιά με την ζάχαρη.
Αφήνουμε 10 λεπτά,να φουσκώσει.
Βαζουμε σε μια λεκάνη,το υπόλοιπο χλιαρό νερό
και προσθέτουμε το αλάτι.Προσθέτουμε την μαγιά. Ανακατεύουμε,προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά,ώσπου να πετύχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει,περίπου 1 ώρα.
Οταν διπλασιαστεί σε όγκο,ζυμώνουμε ελαφρά,για να βγει ο αέρας(εικ.1)
Βάζουμε μπόλικο λαδι σε τηγάνι και αφήνουμε να κάψει.
Παίρνουμε ενα κομμάτι της ζύμης,περίπου οσο ένα μπαλάκι του τεννις(εικ.2).
Λαδώνουμε μία επιφάνεια και εκεί ανοιγουμε σε χοντρό φύλλο,
το μπαλάκι της ζύμης,ρίχνοντας μια κουταλιά σούπας λαδι,σε καθε ένα.Με το λάδι ,ανοίγει εύκολα,με τα δάχτυλα(εικ.3).
Βάζουμε μέσα στο λάδι κι αφού,ροδίσει απο την μια πλευρά,γυρνάμε απο την άλλη(εικ.4).
Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ,για να τραβήξει το λάδι
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσουν(εικ.5).
Συνοδεύονται με τυρί φέτα ή αν τα κάνετε πιο μικρά να φτιάξετε πίτες για σουβλάκι.
Η δόση αυτή βγάζει 9 μέτρια τηγανόψωμα.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s