Τηγανίτες


image

image

image

Ο χειμώνας επιβάλλει τηγανίτες.
Στον τόπο μας ,παλιά τις τηγανίζανε με ζωικό λίπος( ξίγκι).
Τώρα χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο.
Υλικά:
2 κούπες χλιαρό νερό
2 κουτ.γλ.αλάτι ψιλό
2 κουτ.γλ.ζάχαρη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπώλ,ρίχνουμε το νερό,το αλάτι την ζάχαρη και ανακατεύοντας,προσθέτουμε το
αλεύρι,ώσπου να γίνει σφιχτός πυκνός χυλός(εικ1).
Ανακατεύουμε καλά.
Βαζουμε το λάδι στο τηγάνι,να κάψει.
Με κουτάλι,ρίχνουμε προσεχτικά,το μείγμα.
Κρατάμε το κουτάλι σταθερό,για να έχουν καλό σχήμα.
Πρώτα πολύ αραιά μεταξύ τους και κατόπιν στα κενά που αφήσαμε.
Όταν ροδίσουν ελαφρά,γυρνάμε απο την άλλη(εικ.2).
Τοποθετούμε,σε απορροφητικό χαρτί(εικ.3).
Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλλα!
Τρόπος 2ος:
Αντικαθιστούμε την 1 κούπα νερό,με 1 κούπα γάλα.Προσθέτουμε 2 αυγά και τα παραπάνω υλικά( 1ου τρόπου).
Αν θέλετε,προσθέστε και τυρί φέτα 50 gr. περίπου.
Αυτό ήταν!
Γρήγορα κι εύκολα!

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s