Κουλούρια Θεσσαλονίκης


Υλικά
15 gr.μαγιά νωπή ή 1 1/2 μαγιά ξηρή
2 1/2 κούπες ζεστό νερό
1 κιλό αλεύρι δυνατό(περίπου 8 κούπες)
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας σπορέλαιο
1 κουτ.γλ. αλάτι
300 gr. σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύω την μαγιά,σε μισή κούπα ζεστό νερό με 3-4 κουτ.σούπας αλεύρι και αφήνω όλο το βράδυ.
Εγώ το κάνω,την ίδια μέρα δύο ώρες πριν αρχίσω την διαδικασία.
Αυτό,το κάνουμε για να δούμε ,αν είναι καλή η μαγιά.
Ρίχνω τα υγρά υλικά,νερό,λάδι,ζάχαρη,αλάτι και χτυπάω για 5 λεπτά στο μίξερ.
Εγώ,τα χτυπάω στο μπλέντερ.
Ρίχνω το μείγμα σε μία λεκάνη,προσθέτω την μαγιά και έπειτα,το αλεύρι.Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία,ούτε σφιχτή,ούτε πολύ απαλή.
Σκεπάζω ,με μεμβράνη και αφήνω,να διπλασιαστεί ,σε όγκο.
Έπειτα,πλάθω μακρόστενα μπαστουνάκια,τα κλείνω σε κουλούρι.
Τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί,αραιά μεταξύ τους.
Αφήνω να φουσκώσουν.
Πασπαλίζω με σουσάμι.
Για να κολλήσει το σουσάμι,περνάω τα κουλούρια ,ελαφρά με νερό,με πινέλο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.περίπου 25-30 λεπτά.
Αργούν λίγο αλλά,όταν τα σερβίρετε αχνιστά συνοδεύοντας με φέτα,θα δικαιωθείτε!

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s