Γαλατόπιτα με φύλλα


Υλικά
Για το ταψί της κουζίνας
Μια δόση ζύμη για φύλλα (βλ.φύλλα για πίτα)
Ή
8 φύλλα κρούστας
Ή
6 φύλλα χωριάτικα( του εμπορίου
Για την γέμιση

1300 ml γάλα πλήρες
1 και 1/4 μέτριο φλυτζάνι τσαγιού ,σιμιγδάλι ψιλό
1 και 1/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
7 αυγά 2 κουτ.γλυκού αλάτι
1/4 φλυτζάνι μαργαρίνη

1 φλυτζάνι λάδι για τα φύλλα.
Αν επιλέξετε χωριάτικο φύλλο του εμπορίου,δεν θα βάλετε τόσο λάδι από πάνω αλλά ίσα- ίσα να καλυφθεί,απλή επάλειψη.

Επίσης ,για πιό έντονη γέυση,βάζουμε 1/4 φλυτζ.τσαγιού. αραβοσιτάλευρο (κίτρινο),αφαιρώντας 1/4 απο το σιμιγδάλι.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα φύλλα,αν επιλέξουμε χειροποίητα,αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε ένα – ένα.
Παράλληλα,ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το σιμιγδάλι,την ζάχαρη και το αλάτι,ανακατεύοντας συνέχεια,σε δυνατή φωτιά.
Όταν αρχίσει να πήζει και να κάνει τον πρώτο κοχλασμό,κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Προσθέτουμε την μαργαρίνη και την βανίλια ,ανακατεύοντας.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα χτυπημένα  αυγά.
Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα απο κάτω,λαδώνοντας ανάμεσα.
Προσθέτουμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,λαδώνοντας ανάμεσα.
Ρίχνουμε 3/4 φλυτζ.τσαγιού λάδι από πάνω,απλώνοντας παντού με πινέλο.
Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για μία ώρα.
Σκεπάζουμε να μαλακώσουν τα φύλλα.
Ποτέ δεν κόβουμε την πίτα ζεστή.Διαλύεται και δεν σηκώνονται τα κομμάτια.

Πίτα γυριστή

Για πίτα γυριστή,μισή ώρα,μετά την αρχή του ψησίματος ,την αναποδογυρίζουμε,με την βοήθεια άλλης μεγαλύτερης επιφάνειας,απο αυτή του ταψιού( ταψί ή πλαστήρα).
Σκεπάζουμε την πίτα και φέρνουμε το πάνω  βοηθητική επιφάνεια ,κάτω.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.
Το ταψί της κουζίνας,δεν συνίσταται για γυριστή πίτα,υπάρχουν ειδικά  ρηχά,ταψιά  για πίτες τα γυρίσματα.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s