Γίδα βραστή


Η γίδα βραστή,είναι πολύ εύκολο και απλό φαγητό.
11/2 κιλό κρέας γίδινο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
Λίγο σέλινο
5 πατάτες μεγάλες
1 κουτ.σούπας αλάτι ημίχονδρο
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι μαύρο
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στη φωτιά,με 2 λίτρα νερό,αφού το έχουμε πλύνει καλά και τεμαχίσει σε μερίδες.
Αφαιρούμε τον αφρό,μ’ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι,το σέλινο και τα καρότα σε φέτες,αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για μισή ώρα σε χύτρα ταχύτητος.
Προσθέτουμε τις πατάτες(κομμένες) και συνεχίζουμε το βράσιμο,ώσπου να δέσει ελαφρά.
Στη χύτρα άλλα 10 λεπτά.
Αν δεν έχει νερό προσθέτουμε ,ώσπου να καλυφθεί το φαγητό.
Οι νέες χύτρες,απαιτούν το μισό νερό και λιγότερη ώρα στο βράσιμο.
Αν το κρέας,δεν έχει λίπος,προσθέστε από την αρχή 1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη.

Advertisements

6 comments on “Γίδα βραστή

  1. μπραβο πατριωτισσα αυτο ειναι φαγητο .και ολα τα υπολοιπα ειναι εξαιρετικαπου κανεις βαλε και αλλες συνταγες .

    • Σ’ ευχαριστώ Νικολίτσα!
      Συνταγές έχω πολλές στο blog,πήγαινε πάνω στο menu και κάνε κλικ στο Μαγειρεύοντας,Γλυκές Δημιουργίες και στα Αρτοποιήματα,ελπίζω να βρεις κάτι να σου αρέσει!

    • Ευχαριστώ!!! Οι περισσότερες συνταγές είναι παραδοσιακές,αυτές που φτιάχνουμε στα μέρη μας,επομένως κι αυθεντικές,μερικές τις έχω αλλάξει λίγο π.χ.αντικαθιστώ με λάδι ή μαργαρίνη,αναλόγως τις απαιτήσεις μιας καλύτερης εκδοχής της συνταγής.
      Η συγκεκριμένη είναι όπως παλιά.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s