Εύκολο κέικ


Σήμερα,θα φτιάξουμε ένα κέικ,με υλικά που όλοι έχουμε,στο σπίτι.
Το λάδι,του δίνει μια ιδιαίτερη υφή  και γεύση ,μην διστάσετε.

Υλικά

2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι,αγνό ελαιόλαδο
4 ποτήρια περίπου,αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κοφτά κουταλάκια του γλυκού baking powder
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι γάλα πλήρες
5 αυγά
1/4 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη,για 5 λεπτά,σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
Μετά από κάθε αυγό,προσθέτουμε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ,το baking ,το ξύσμα ,χτυπώντας.
Προσθέτουμε,σταδιακά το αλεύρι,χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.
Ίσως,να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι,προσθέτουμε,τόσο,ώστε να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
Λαδώνουμε την φόρμα και κοσκινίζουμε αλεύρι να πάει παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα,μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 160 βαθμούς για 1 ώρα,στην τελευταία σχάρα για 20 λεπτά με αέρα και μετά πάνω – κάτω αντίσταση.
Ποτέ δεν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία,τα γλυκά » κάθονται».
Όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή καλύψτε με γλάσο.

Γλάσσο:

1 κουβερτούρα 125 gr.
2 κουτ.σ.κονιάκ
2 κουτ.σ.γάλα
1 κουτ.σούπας βιτάμ
4 κουτ.σ.ζάχαρη αχνη.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερο,να βράσει και μέσα στο νερό,βάζουμε ένα μικρότερο αλλά,ψηλότερο δοχείο.
Μέσα σ αυτό,σπάμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα,ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα,είναι έτοιμο.
Για να γλασσάρουμε,αφήνουμε το γλυκό,να κρυώσει καλά.
Επίσης το γλάσο,αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Κέικ με κακάο

Κρατήστε μισό φλυτζάνι από το μείγμα,προσθέστε 4 κουτ.σ. γάλα και 4 κουτ.σ.κακάο.
Χτυπήστε λίγο και προσθέστε στο υπόλοιπο μείγμα,που ρίξατε στην φόρμα,κάνοντας κύματα μ ένα μαχαίρι.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s