Μπιφτέκια αφράτα στο φούρνο


Τα μπιφτέκια είναι εύκολο και γρήγορο φαγητό.
Υλικά
για 5 μπιφτέκια

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο χοιρινό- μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο
2,σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα μέντας
Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
Πιπέρι,μισό κουταλάκι του γλυκού
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 ντομάτα μέτρια,αλεσμένη στο μπλέντερ
Μισή φέτα ψωμί μουσκεμένο με γάλα
Ή μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη ανάμεικτη με μισό φλυτζάνι γάλα
Μισό φλυτζάνι μαργαρίνη soft.
2 κουταλιές σούπας κοφτές ρίγανη

Εκτέλεση.

Βάζουμε τον κιμά σε μία μικρή λεκάνη.
Τρίβουμε στο μπλέντερ,πρώτα σκορδο ,κρεμμύδι και την μέντα.
Τα προσθέτουμε στον κιμά.
Έπειτα,προσθέτουμε όλα τα  υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Το ξύδι και η σόδα,τα κάνουν αφράτα.
Αν βάλουμε πατάτες θα χρειαστούμε 5 μεγάλες.
Τις κόβουμε,σε χοντρές φέτες και έπειτα,στη μέση.
Τις αλατίζουμε,αφού,τις έχουμε πλύνει,με 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι.
Βάζουμε τις πατάτες,στο ταψί με μισό ποτήρι νερό .
Πλάθουμε,στρογγυλά μεγάλα μπιφτέκια,όσο το χέρι μας,μετά μαζεύουν.
Τοποθετούμε πάνω απο τις πατάτες.
Ρίχνουμε ενα φλυτζάνι ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι και 2 κουτ.σ.ρίγανη.
Ψήνουμε στην μεσσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά,στους 210 βαθμούς.
Όταν ροδίσουν,από τη μια πλευρά,γυρνάμε από την άλλη.
Η ρίγανη,ενισχύει την γεύση τους.
Βάλτε,στα μισά του ψησίματος,για να μην πικρίζει.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s