Μυρμηγκάτο ή κέικ σιροπιαστό


image

<a href="https://xiromeritissa.wordpress.com/2012/01/20

/%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%bc%ce%b7%ce%b3%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%ae-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%cf%83%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%8c/imag0018-2/» rel=»attachment wp-att-5862″>
Το αποτέλεσμα ,θα δικαιώσει τον κόπο σας!
Ξεκινάτε πρωί και τελειώνετε,απόγευμα.

Υλικά

Για ταψί Νο 32
250 γρ. μαργαρίνη
2 φλυτζάνια του τσαγιού φαρινάπ
12 αυγά
2 baking powder
10 βανίλιες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

2 φακελάκια τρούφα

Για το σιρόπι

5 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ.

Για το γλάσσο

250 γρ.κουβερτούρα
8 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
4 κουτ.σούπας γάλα
2 κουτ.σούπας βούτυρο
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ.

Εκτέλεση

Αφήνω τ ‘ αυγά,εκτός ψυγείου,για 2 ώρες .
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη.
Έπειτα,ρίχνω,τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από την τρούφα.
Κρατάω λίγο αλεύρι και το προσθέτω,στην τρούφα.
Ρίχνω την τρούφα στο μείγμα και ανακατεύω με κουτάλι.
Βουτυρώνω το ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο,με αέρα στους 180 βαθμούς,για 40 λεπτά.
Όταν η οδοντογλυφίδα,που βυθίζουμε στο γλυκό,βγαίνει στεγνή,σημαίνει οτι ψήθηκε.
Αφήνουμε το γλυκό,να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι,για περίπου 10 λεπτά,να δέσει.
Σιροπιάζουμε το γλυκό.
Αφήνουμε,ξανά να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσσο,σε μπαίν -μαρί.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά,την σπασμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά.
Όταν το μείγμα,ομογενοποιηθεί,κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε  5 λεπτά και γλασσάρουμε το κρύο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με καρύδια

τριμμένα.

Advertisements

2 comments on “Μυρμηγκάτο ή κέικ σιροπιαστό

  1. Καλησπέρα!!!! Καλησπέρα!!!!
    Λοιπόν αυτό θα το φτιάξω…ελπίζω να το πετύχω….θα σου γράψω εντυπώσεις, αφού φαγωθεί!!!!
    Να ‘σαι καλά!!!
    Καλή συνέχεια!!!

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s