Ρυζόγαλο


image

Το ρυζόγαλο,είναι άλλη μια εύκολη συνταγή.
Υλικά
Για 5 μπολάκια
1 λίτρο νερό
1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ
1 1/2 κουτ.γλ.αλάτι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 κουτ.σούπας κοφτή άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ποτήρι γάλα πλήρες

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει με το αλάτι,
Όταν πάρει να βράζει,ρίχνουμε το ρύζι,
Όταν βράσει προσθέτουμε,το μισό γάλα.
Στο άλλο μισό διαλύουμε,
το άνθος αραβοσίτου,στο μίξερ του καφέ.
Το ρίχνουμε στο ρύζι,ανακατεύοντας,συνέχεια.
Σε λίγα λεπτά θ’ αρχίζει να πήζει.
Έτοιμο!
Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος και δε χρειάζεται συνέχεια ανακάτεμα.
Αν έχετε χρόνο,βάλτε μισό λίτρο νερό ,για το ρύζι,αλλά,θα είστε συνέχεια εκεί να το ανακατεύετε,για να μην κολλήσει.
Στο τέλος θα μείνει λίγο νερό,σχεδόν θα σωθεί.
Tότε,θα προσθέσετε
2 ποτήρια γάλα και θα το αφήσετε μέχρι να πήξει.
Βάζετε  σε μπολάκια και πασπαλίζετε με κανέλλα.
Αν το θέλετε πολύ πηχτό,βάλτε 3 κοφτές κουταλιές της σούπας,άνθος αραβοσίτου ή κορν φλάουρ.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s