Κρέπες γλυκές


Οι κρέπες,είναι γαλλική συνταγή,που έχει μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα.
Εύκολη συνταγή,που λατρεύουν τα παιδιά.
Υλικά
για 10 μικρές ή 5 μεγάλες.
Αναλόγως το τηγάνι.

1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες
1 φλυτζάνι του τσαγιού,αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 αυγά
1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι(εγώ βάζω 1 αλλά,είναι μικρό).
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βιτάμ.

Για την γέμιση

2 ώριμες μπανάνες
Μερέντα
Τριμμένο μπισκότο πτι- μπέρ.

10 κουταλιές σούπας,βιτάμ,για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ,όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι,μία κουτ.σούπας βιτάμ να κάψει,απλώνοντας,παντού,με πινέλο σιλικόνης.
Αδειάζουμε,μείγμα στο τηγάνι,ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
Χαμηλώνουμε,την φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να ροδίσει ελαφρώς,από τη μία πλευρά.
Αν είστε δεξιοτέχνες,γυρνάτε την κρέπα,με απότομη κίνηση του τηγανιού,προς τα πάνω.
Αν όχι,περάστε μια σπάτουλα σιλικόνης κάτω από την κρέπα και γυρίστε την( κι εγώ,έτσι την γυρνάω).
Αφήνουμε να ροδίσει λίγο και τοποθετούμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο.
Αμέσως,καλύπτουμε,την επιφάνεια με μία κουταλιά της σούπας,μερέντα και βάζουμε λεπτές λωρίδες μπανάνας.
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο μπισκότο και τυλίγουμε,σε ρολό.
Κόβουμε σε φέτες,
Περιχύνουμε,με σιρόπι σοκολάτας.

Συνοδεύονται,τέλεια με παγωτό βανίλια!

Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσει το μείγμα.
Πάντα,πριν από κάθε κρέπα,βάζουμε,μια κουτ.σούπας βιτάμ,βάζουμε στο τηγάνι,για να μην κολλήσει,σε μέτρια φωτιά.

Την συνταγή θα βρείτε και στην μεγάλη συσκευασία της Μερέντα.
Δοκιμάστε την!

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s