Κουλουράκια νηστήσιμα


Τα κουλουράκια αυτά,είναι εύκολα, νόστιμα και πολύ τραγανά,λιώνουν στο στόμα.
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 βιτάμ 250 gr. λιωμένο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 φακελάκι baking powder
3/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
1/4 ποτηριού κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Εκτέλεση

Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ.
Χτυπάμε για 10 λεπτά  το λάδι,το βιτάμ ,το κονιάκ,το χυμό και τη ζάχαρη,στο μίξερ.
Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους. Το καλό χτύπημα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε με κουτάλι ίσα – ίσα να ενωθούν.
Το αλεύρι σταδιακά.
Δεν τα ζυμώνουμε πολύ,γιατί θα σκληρύνουν.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και πλάθουμε κορδονάκια,μήκους 10-12 εκ.και πάχους,όσο το μικρό μας δάχτυλο.
Τυλίγουμε σε πλεξίδες,πιάνοντας τις δύο άκρες μαζί,
στρίβοντας τες.
Αν θέλετε,πασπαλίζετε με σουσάμι.
Τα βάζουμε στο ταψί,λίγο αραιά μεταξύ τους και ψήνω στους 200 βαθμούς με αέρα,ώσπου να ροδίσουν καλά.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s