Σού αλά κρέμ


Τα σού,είναι γαλλική συνταγή .
Το μυστικό της επιτυχίας τους,είναι το καλό χτύπημα των αυγών,ώστε να ενσωματωθούν πλήρως  στο μείγμα και μισή ώρα στο ψυγειό,για να μην σκορπάνε.
Υλικά
για 33 μέτρια σού
1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ.γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη κανονική
1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
5 αυγά
2 βανίλιες

Για την γέμιση

1 κουτί Garni  Γιώτης
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Αφήνω τ αυγά,εκτός ψυγείου για 1 ώρα.
Ανακατεύω το αλεύρι,το αλάτι,την ζάχαρη και το baking σ’ ένα μπώλ.
Σε κατσαρόλα μικρή,λιώνω το βούτυρο με το νερό κι όταν βράσει κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω αμέσως το αλεύρι.Ανακατεύω με ξύλινη σπάτουλα,ώστε να γίνει λεία η ζύμη.
Αφού κρυώσει,βάζω το μείγμα στο μίξερ.
Ρίχνω ένα- ένα τ ‘ αυγά.
Πρέπει να ενσωματωθεί στο μείγμα το αυγό και μετά να ρίξω το επόμενο.
Χτυπάω  καλά.
Βάζω για μισή ώρα στο ψυγείο-έτσι δεν θα σκορπάει.
Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψί ή στρώνω λαδόχαρτο.
Με μικρό κουταλάκι,βάζω το μείγμα σε αραιές αποστάσεις,
Ή με την χρήση του γκαρνί.
Ψήνω,σε προθερμασμένο φούρνο,στους 210 για περίπου 1 ώρα,ανάλογα το φούρνο.
Πρέπει,κόβοντας να είναι στεγνά,μέσα.
Αφήνω να κρυώσουν.
Παράλληλα,ετοιμάζω το garni ,σύμφωνα με τις οδηγίες,πάνω στο κουτί,όπως και την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύω καλά τις 2 κρέμες και βάζω για μισή ώρα στο ψυγείο.
Με κοφτερό μαχαίρι,κόβω τα σού στη μέση και γεμίζω είτε με το εργαλείο για γκαρνί,είτε με κουτάλι,προσέχοντας μην λερώσω τα πλαϊνά.
Άλλος τρόπος γεμίσματος,χωρίς να το κόψω,είναι με τη χρήση μεγάλης σύριγγας,τα γεμίζω από τον πάτο.
Γαρνίρισμα:

Βάζω σ’ ενα πιατέλο γλυκόζη και βουτάω γρήγορα την πάνω πλευρά του σού.
(προαιρετικά)
Πασπαλίζω με αμυγδαλάκι φιλέ.
Τα ντόπια αυγά,κάνουν τα σού πορτοκαλί,αν δεν σας αρέσει αυτό βάλτε αυγά της αγοράς.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s