Γίγαντες στο φούρνο


250 γρ.γίγαντες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φέτες
4  φύλλα μικρά, σέλινο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/3  κουτ.γλυκού πιπέρι
Μισή ντομάτα τριμμένη
1 κουτ.γλυκού πάστα διπλής συμπυκνώσεως

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο,καθαρό νερό από το βράδυ,αφήνοντας τα ,όλη νύχτα,να φουσκώσουν.
Την επομένη,βάζουμε στην ( κλασσική) χύτρα,το ίδιο νερό,με τα φασόλια και προσθέτουμε το καρότο,το κρεμμύδι και το σέλινο.
Βράζουμε για μία ώρα,αφού σφυρίξει η χύτρα.
Αδειάζουμε τα φασόλια σε βαθύ ταψί Νο 30 ,προσθέτουμε το λάδι ,ντομάτα και πάστα.
Προσθέτουμε μπόλικο νερό ,αν δεν έχουν  και τα βάζουμε στη προτελευταία σχάρα του φούρνου,πάνω κάτω αντίσταση,στους 250 βαθμούς.
Ψήνουμε για μία ώρα,ανακατεύοντας,με ξύλινη κουτάλα,αραιά και που.
Όταν δέσει,ελαφρώς η σάλτσα είναι έτοιμα.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s