Ρεβύθια


Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
2 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
5-6 φύλλα μικρά σέλινο
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι
1 κοφτή κουτ.σούπας αλάτι ημίχονδρο
1 κουτ.σούπας αλεύρι.
Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά, τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε καθαρό,μπόλικο, νερό όλη νύχτα .Την επομένη,σωτάρουμε στην χύτρα  με το μισό λάδι,το κρεμμύδι,ώσπου να μαραθεί και προσθέτουμε,τα ρεβύθια,σουρωμένα(το νερό το κρατάμε,για το βράσιμο) κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 5 λεπτά,προσθέτουμε νερό ,ως την μέση της χύτρας.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά-εκτός το λεμόνι και το αλεύρι- ,κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για μία ώρα,σε μέτρια φωτιά.
Ανοίγουμε την χύτρα και διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο ζωμό.
Το προσθέτουμε στα ρεβύθια μαζί με το λεμόνι,ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να χυλώσουν.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s