Φακές ψιλές


image

Τα όσπρια,είναι οικονομικό ,

εύ

κολο και νήστήσιμο φαγητό. φαγητό,αλλά με πολλά ωφέλη,για τον οργανισμό και ιδανικά για το χειμώνα.
Προτιμήστε,όσπρια ελληνικής παραγωγής και χύμα.
Τα όσπρια,που πουλούνται χύμα,(όχι συσκευασμένα),συνήθως,είναι φετινής σοδειάς και βράζουν εύκολα.
Οι φακές ανήκουν σ αυτά,όπως και τα ρεβύθια,τα φασόλια κ.λ.π.  Οι φακές,είναι,πλούσιες σε σίδηρο .

Υλικά (4 άτομα)

250 γρ.φακές ψιλές
1 μικρό κρεμμύδι
Και
3 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας,ξύδι
1 φύλλο δάφνης
1κλωναράκι ρίγανη
1 μικρή κοφτή κουτ.σούπας,αλάτι ημίχονδρο
1/4 κουτ.γλυκού πιπέρι
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε μισή κατσαρόλα νερό να βράσει.
Όταν κοχλάζει,προσθέτουμε τις καθαρισμένες(αφαιρούμε τις χαλασμένες και τα σκουπίδια,αν έχουν) και πλυμένες φακές.
Τις αφήνουμε 5 λεπτά και τις σουρώνουμε,για να φύγει η μαυρίλα.
Αν θέλουμε,σωτάρουμε λίγο το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Αλλιώς,βάζουμε νερό,ως τη μέση της κατσαρόλας και προσθέτουμε όλα τα υλικά,εκτός από τις φακές.
Όταν το νερό βράζει τις ρίχνουμε κι αφήνουμε για 1 ώρα,

προσθέτοντας νερό,

ώσπου να χυλώσουν κάπως.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s