Φασολάδα


Η φασολάδα,είναι παραδοσιακό φαγητό,ιδανικό για το χειμώνα.Ανήκει στα εύκολα και νηστήσιμα φαγητά.
Γίνεται με φασόλια μικρά και δεν χρειάζονται να φουσκώσουν, από το βράδυ.

Υλικά (5 μερίδες)

1/2 κιλό φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο,κομμένο σε φέτες
1 κοφτή κουτ.σούπας αλάτι ημίχονδρο
Χυμό μισού λεμονιού
Λίγο σέλινο
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι.
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα βάζουμε στη χύτρα,με  νερό,ως τη μέση.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε τη χύτρα.Βράζουμε για 1 ώρα.
Αν έχει πολύ νερό,αφήνουμε,να χυλώσουν λίγο.
Αυτό ήταν!Γρήγορα κι εύκολα.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s