Καλαμάρια γεμιστά


Γι αυτό το φαγητό,χρειαζόμαστε μεγάλα  ολόκληρα καλαμάρια.

Υλικά

1 κιλό μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
3/4 κούπας ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
Μισό ματσάκι άνιθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο πιπέρι
1 κοφτή κουτ.σούπας αλάτι ημίχονδρο.
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο και άλλο 1/4 για το ταψί.

Εκτέλεση.

Αλατίζουμε τα καθαρισμένα καλαμάρια.
Στην κατσαρόλα,ρίχνουμε μισό φλυτζάνι λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι- σκόρδο,προσθέτουμε το ρύζι και το άνιθο και ρίχνουμε λίγο νερό,ανακατεύοντας.Ρίχνουμε 1 κουτ.γλυκού περίπου αλάτι και το πιπέρι,ανακατεύοντας.
Η γέμιση πρέπει να είναι ρευστή,όχι πολύ όμως.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού το μισό του καλαμαριού.
Με μια οδοντογλυφίδα,κλείνουμε το άνοιγμα ,περνώντας την, σαν να  το ράβετε αραιά.
Τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε,γεμίζοντας και τα υπόλοιπα.Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω το λάδι.Προσθέτουμε,λίγο νερό,για να μην κολλήσουν  και λίγο πιπέρι.
{Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κι απέξω ρύζι,στο ταψί.
Αλλά θα βάλετε 1 1/4 κούπας ρύζι( αν βάλετε πιο πολύ ρύζι απο την  αρχική αναλογία,μαλλον θα υστερεί σε γεύση).
Επίσης,το άνιθο,μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα κουτ.γλυκού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας  και 1 μικρή ντομάτα αλεσμένη.}
Ψήνουμε πάνω- κάτω στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s