Καλαμαράκια τηγανητά


Υλικά:
500 γρ καλαμάρια,
(προτιμώ τα κατεψυγμένα,θέλουν λιγότερο καθάρισμα και δεν λερώνουν)
Αλάτι μια κοφτή κουταλιά της σούπας .
Χυμό μισού λεμονιού
1 μεγάλο φυτζάνι ελαιόλαδο
Τα καλαμαράκια τηγανητά είναι ο πιο νόστιμος τρόπος μαγειρέματος.
Ανήκουν στα εύκολα και νηστήσιμα φαγητά.
Το μυστικό τους για να μη γίνουν σκληρά,σαν λάστιχο,είναι η αφαίρεση της λεπτής μεμβράνης που έχουν απ’έξω.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τρίβοντας ελαφρά να φύγει το σκούρο κάλυμμα.
Αφαιρούμε το λεπτό «κόκκαλο» τους και για να μην πικρίζουν,αφαιρούμε και το εσωτερικό τους.
Ξεπλένουμε καλά,αλατίζουμε και τ’ αφήνουμε να σουρώσουν.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λάδι να κάψει.
Σε μια σακούλα multi bag,βάζουμε ένα φλυτζάνι αλεύρι και  6-7 καλαμάρια.
Κρατάμε το άνοιγμά της και κουνάμε ν’ αλευρωθούν καλά.
Βάζουμε τα καλαμάρια στο καυτό λάδι κι αφήνουμε να χρυσίσουν.
Δεν βάζουμε πολύ λάδι στο τηγάνι.
Προσοχή!Τα καλαμάρια  ξεσκέπαστα,εκτοξεύονται παντού,γι αυτό σκεπάστε μ ‘ ένα μεγάλο καπάκι ή σίτα.Θα σας γλυτώσει από εγκαύματα και η κουζίνα δεν θα μοιάζει βομβαδισμένη.
Δεν θέλουν πολύ ώρα γιατί σκληραίνουν.
Αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρώς και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε με τρυπητή και ρίχνουμε λίγο λεμόνι.
Έτοιμα!

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s