Μακαρόνια με κιμά


Τα μακαρόνια με κιμά,είναι ένα εύκολο φαγητό και το αγαπημένο των παιδιών.
Υλικά
για 4 άτομα

500 γρ.κιμά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
2 γαρύφαλλα ολόκληρα
1 μικρό ξύλο κανέλλα
4 φύλλα μέντας
1  κουτ.γλυκού αλάτι ημίχονδρο
1/4 κουτ.γλυκού πιπέρι
1/2 κουτ.γλυκού κύμινο(προαιρετικά)
1 κουτ.σούπας γεμάτη,συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας γεμάτες βιτάμ

1 πακέτο μακαρόνια
1/4 κούπας βιτάμ

Εκτέλεση

1ος τρόπος)

Βάζουμε το λάδι στην μικρή κατσαρόλα κι αφήνουμε να κάψει.
Προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι αφού μαραθούν ,προσθέτουμε τον πολτό.
Τέλος τα υπόλοιπα υλικά.
Καλύπτουμε τον κιμά με νερό και αφήνουμε να βράσει,περίπου 40-50 λεπτά.Αφήνουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
2ος τρόπος
Βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό να καλυφθεί.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,κανέλλα, γαρύφαλλα,μέντα,σκόρδο ,κρεμμύδι και τριμμένη ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσει και να σωθεί,εντελώς το νερό.
Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ανακατεύονταςΈπειτα και τον πολτό και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το βιτάμ και μισό ποτήρι νερό κι αφήνουμε,να δέσει η σάλτσα,περίπου 5 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια ( τα προσθέτουμε αφού το νερό βράζει)σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σούπας αλάτι.
Δεν κλείνουμε το καπάκι,γιατί τα μακαρόνια φουσκώνουν και χύνονται.
Αφήνουμε να κρατάνε λίγο,σουρώνουμε και προσθέτουμε 1/4 κούπας βιτάμ ή βούτυρο,ανακατεύουμε,να πάει παντού.
Σερβίρουμε ζεστά με 3-5 κουταλιές σούπας κιμά,στο κάθε πιάτο και 3 κουτ.σούπας τριμμένη φέτα.

Advertisement

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s