Γλυκό πορτοκάλι


image

image

image

Το γλυκό πορτοκάλι,γίνεται όπως το νεράντζι,μόνο που δεν χρειάζεται τόσο ξεπίκρισμα.Φτιάχνοντάς το ,μοσχομυρίζει όλο το σπίτι,με το μοναδικό άρωμα του πορτοκαλιού.

Υλικά

5 μεγάλα πορτοκάλια με καθαρή φλούδα.
700 γρ. ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού.
Νερό
Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και ξύνουμε ελαφρώς.
Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος και χαράσσουμε ως την ψίχα στα 4 ή στα 6.
Αφαιρούμε προσεχτικά τις φλούδες και τυλίγουμε σε ρολά.
Με την βοήθεια μεγάλης βελόνας και βαμβακόνημα,αρμαθιάζουμε τις φλούδες,τρυπώντας στο κέντρο των ρολών.
Βάζουμε την αρμάθα σε νερό,ξεπλένουμε καλά και τ αφήνουμε όλη νύχτα.
Το πρωί αλλάζουμε το νερό,μέχρι να το βράσουμε 3-4 φορές ακόμη.
Βράζουμε 5 λεπτά ( αφού πάρει βράση) με καθαρό νερό.
Επαναλαμβάνουμε 5-6 φορές αλλάζοντας το νερό.
Βάζουμε την αρμάθα ξανά στην κατσαρόλα ,με την ζάχαρη και νερό,να καλύψει τις φλούδες.
Αφήνουμε το σιρόπι να δέσει,να κάνει κόμπο,δεν ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
Έτοιμο!
Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και σαν φρουί γλασσέ ,αφήνοντάς το να σουρώσει.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s