Υλικά
1 δόση φύλλα για πίτα( δές φύλλα για πίτα)
ή 6 φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 μέτριο φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
1 κοφτό κουτ.γλυκού baking powder
250 γρ.φέτα τριμμένη με το χέρι
5 αυγά.
2 κουτ.σούπας βιτάμ
1 μέτριο φλυτζάνι λάδι για τα φύλλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα,χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Βάζουμε το γάλα,το αλάτι και το σιμιγδάλι στη φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια,με ξύλινη σπάτουλα.
Όταν κάνει φουσκάλες κατεβάστε την κρέμα.
Προσθέτουμε το βιτάμ κι ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα και τοποθετούμε τα δύο,σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντας ανάμεσα.Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά ,ανακατεύουμε καλά και έπειτα την φέτα και το baking,ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε τη γέμιση στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο,(λαδωμένα αναμεσα).
Κόβουμε το περίσσευμα,γυρνάμε τις κολλημένες άκρες προς τα μέσα,ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για μισή ώρα,στους 210 βαθμούς τελευταία σχάρα πάνω – κάτω αντίσταση.
Με τη βοήθεια της πλαστήρας,ή ενός μεγάλου ταψιού,γυρνάμε την πίτα ανάποδα.
Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ,να ροδίσει .
Όταν βγεί σκεπάζουμε για 10 λεπτά .