Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι


image

Ένα νηστήσιμο και εύκολο φαγητό.

Υλικά
2 βάζα καλαμάρια
Ή 1 κιλό φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά κοφτή σούπας  συμπυκνωμένο πολτό ντομάτας
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι ημίχονδρο
1 ποτήρι λάδι
Μια μικρή ντομάτα τριμμένη
1/4 μικρό κουτ.γλυκού πιπέρι.
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα,σωτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο,στο καυτό λάδι.Ρίχνουμε την πάστα και τέλος τη ντομάτα.Βάζουμε νερό,ως τη μέση της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι κι ανακατεύουμε,γιατί  κολλάει.
Όταν μισοβράσουν,προσθέτουμε τα καλαμάρια.
Αν δεν θέλετε να είναι σκούρο το φαγητό,μη βάζετε το ζωμό της κονσέρβας,αλλά δεν θα είναι τόσο νόστιμο το φαγητό.
Αφήνετε να βράσουν,αφήνοντάς το μακαρονάκι να κρατάει λίγο και να καλύπτονται από ζωμό.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s