Άλλη μια εύκολη νηστήσιμη συνταγή,με ινδοκάρυδο.
Υλικά
4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1/2 πακέτο βιτάμ
Λίγο αλάτι
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη και το βιτάμ.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,σιγά,σιγά,προσέχοντας να μη σβωλιάσει,ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
-Έγώ,βάζω το βιτάμ να λιώσει , προσθέτω το σιμιγδάλι κι έπειτα το νερό με τη ζάχαρη,ανακατεύοντας συνέχεια -.
Μόλις πήξει λίγο,να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό ινδοκάρυδο.
Το ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σ ένα μικρό ταψί.
Από πάνω το πασπαλίζουμε ,με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά από ώρα κόβουμε σε μικρούς ρόμβους.
Προτιμώ τη συνταγή αυτή με γάλα,αντί για νερό,είναι τέλεια…αλλά… ( λόγω νηστείας)..απ’ το ολότελα….
Η συνταγή είναι από το περιοδικό » Προς την Νίκην»