Πολυσπόρια


Τα πολυσπόρια είναι ένα είδος χυλού,με διάφορα δημητριακά.
Παλιά,βάζανε και όσπρια.
Σιτάρι,καλαμπόκι με φακές,ρεβύθια,φασόλια.
Τα έβραζαν στις 21 Νοεμβρίου της Πολυσπορίτισσας και στις 30 Νοέμβρη του Αγίου Αντρέα( τ’ Αντριός),για να έχουν καλή σοδειά,αφού το Νοέμβριο,έσπερναν ( σιτάρι,καλαμπόκι) τότε δεν τα πότιζαν.
Και σήμερα ακόμα στο Ξηρόμερο βράζουν πολυσπόρια.
Προτιμώ τα πολυσπόρια μόνο με σιτάρι και καλαμπόκι.

Υλικά

250 γρ.καλαμπόκι καθαρό βιολογικό
250 γρ.σιτάρι
2-3 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ ( προαιρετικά )
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα τριμμένη
1/8 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 φλυτζάνι καρύδια ( προαιρετικά)
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σιτάρι και το καλαμπόκι.
Τα βάζουμε σε καθαρό νερό να μουσκέψουν μια νύχτα.
Την επομένη,τα βράζουμε για 1 ώρα στη χύτρα,με 2 λίτρα νερό περίπου.
Μόλις βράσουν προσθέτουμε το διαλυμένο αλεύρι σε λίγο ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρονται ζεστά,προσθέστε κι άλλη ζάχαρη αν θέλετε.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s