Κεφαλόπουλα πλακί στο φούρνο


image

Αυτή η συνταγή,γίνεται με κεφαλόπουλα, μπακαλιάρο,με πέρκα, γαύρο με,με λαβράκι ή ο,τι ψάρι σας αρέσει.

Αν είναι μικρά (γαύρος) τα ανοίγουμε και τα ξεκοκκαλίζουμε ,βάζοντας τα προς το τέλος του φαγητού.

Υλικά

1 κιλό φρέσκα
Κεφαλόπουλα

4 μέτριες πατάτες

5 ντομάτες μικρές ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες

10 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες.

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι,πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας  πολτό ντομάτας διπλής συμπυκνώσεως

1 ποτήρι ελαιόλαδο
Λίγο άνιθο περίπου το 1/4 από ένα ματσάκι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα αλατίζουμε.

Με λίγο λάδι σωτάρουμε τα κρεμμύδια,το σκόρδο κι αφού μαραθούν προσθέτουμε και την πάστα.
Και χωρίς σωτάρισμα γίνεται πιο ελαφρύ και πιο γρήγορα.

Αλατίζουμε λίγο τις πατάτες ,κομμένες σε χοντρές ροδέλες και
τις στρώνουμε σε μέτριο ταψί.

Από πάνω στρώνουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και τέλος τα ψάρια.
Αν έχετε φρέσκα κρεμμυδάκια κόψτε και τα φύλλα τους σε 1-2 εκ. μέσα στο φαγητό. Ρίχνουμε πιπέρι και λάδι και λίγο νερό.
Ψήστε το φαγητό μισή ώρα χωρίς το ψάρι αν είναι μεγάλο ή 50 λεπτά αν είναι μικρά.
Το ψάρι βράζει γρήγορα ενώ τα υπόλοιπα αργούν.
Αν το ψάρι είναι μεγάλο,σκεπάστε το με τις ντομάτες.
Προσωπικά το βάζω τελευταίο.
Με φρέσκα ντόπια κρεμμυδάκια γίνεται πιο νόστιμο.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s