Εμείς δεν περιμένουμε το Πάσχα για κουλουράκια,φτιάχνουμε όλες τις εποχές,με απλά υλικά.
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Ή 1 ποτήρι γάλα+ χυμό πορτοκαλιού
2 κοφτά κουτ.γλυκού baking powder
2 κοφτά κουτ.γλυκού σόδα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
5 αυγά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει( περίπου 2 κιλά)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη,χτυπάμε λίγο με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα,τα αυγά και το ξύσμα,το baking και τη σόδα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κι όταν αρχίζει να πήζει ,δουλεύουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά,ώστε να πετύχουμε μια εύπλαστη,όχι σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα μικρό καρύδι,
πλάθουμε με ελαφρώς λαδωμένα χέρια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί,αραιά μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα ή πάνω – κάτω αντίσταση,ώσπου να ροδίσουν καλά.
Η δόση αυτή βγάζει τρία μεγάλα ταψιά.
Τα κουλουράκια δεν τα ζυμώνουμε πολύ,ίσα- ίσα να ενωθούν τα υλικά,γιατί σκληραίνουν μετά.