Τυροπιτάκια εύκολα


image

Υλικά
Για την ζύμη

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φαρινάπ
1 βιτάμ 250 γρ.
1 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό
Ή 6 φύλλα κρούστας
Ή 300-400  γρ. φύλλο σφολιάτας.

Για την γέμιση

1 αυγό (προαιρετικά)
125 γρ.φέτα τριμμένη με το χέρι
125 γρ.ανθότυρο ( μυζήθρα)
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
Το βιτάμ πρέπει να είναι μαλακό.
Δε ζυμώνουμε πολύ.
Ίσα – ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε πέντε λεπτά,να ξεκουραστεί κι ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
Σ ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
Μ’ ένα ποτήρι ή κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά  και τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο.
Διπλώνουμε και κολλάμε το φύλλο πατώντας τις άκρες με πηρούνι.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν στη μεσσαία σχάρα του φούρνου,στους 180 περίπου μισή ώρα.
Για πιο γρήγορα ανακατεύουμε ζύμη και γέμιση μαζί,αλλά δεν γίνονται όμορφα.
Η ίδια διαδικασία γίνεται και με φύλλο κρούστας ή σφολιάτα.
Το φύλλο κρούστας ,βάζουμε 2 λαδωμένα μεταξύ τους και τα  κόβουμε στα τρία ,σε λωρίδες.
Βάζουμε ένα κουτ.γλυκού γέμιση στη γωνία και διπλώνουμε,ώσπου να φτάσουμε στην κορυφή ,διπλώνοντας έτσι ώστε η γωνία να πηγαίνει στην άκρη,πότε αριστερά και πότε δεξιά.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s