Τυροπιτάκια με χειροποίητο φύλλο


image

image

image

image

Για τη ζύμη

1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση

150 γρ.  φέτα τριμμένη με το χέρι
50 γρ.γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα.

1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα.

Εκτέλεση.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη  και χωρίζουμε σε  6 μπαλάκια ( δές φύλλα για πίτα).
Σκεπάζουμε  με πετσέτα κι αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης .
Ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια σε μεγάλα φύλλα και κόβουμε σε λωρίδες 5 εκ.-7 εκ. περίπου.
Στη γωνία τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και διπλώνουμε ν αγγίξει την άλλη άκρη.
Βάζουμε 2 λωρίδες φύλλου λαδωμένες ανάμεσα και φτιάχνουμε 2 τυροπιτάκια ,ή μία λαδωμένη για ένα τυροπιτάκι.
Διπλώνουμε ζίγκ-ζάγκ κι όταν φτάσουμε στη μέση των λωρίδων κόβουμε και συνεχίζουμε με το επόμενο.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και λαδώνουμε από πάνω τα τυροπιτάκια με πινέλο.
Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Όταν τα βγάλουμε σκεπάζουμε για 10 λεπτά με πετσέτα.

Advertisements

2 comments on “Τυροπιτάκια με χειροποίητο φύλλο

    • Αυτή η συνταγή έχει ως βάση την παραδοσιακή τυρόπιτα ,όλες μας οι συνταγές έχουν υλικά που ο καθένας έχει στο σπίτι του,στα δύσκολα χρόνια ,παρέλειπαν μερικά από αυτά για οικονομία,με την πάροδο του χρόνου όμως οι συνταγές μας περιέχουν ό,τι απαιτούν,πιστεύω πως κάθε νοικοκυρά τις προσαρμόζει στις απαιτήσεις της οικογένειάς της,ή προσθέτει τη δική της πινελιά.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s