Mπριάμ


Το μπριάμ είναι εύκολο φαγητό και συνηθίζεται  άνοιξη  – καλοκαίρι κυρίως,όπου τα λαχανικά είναι στην εποχή τους: φρέσκες ντομάτες,πατάτες κ.λ.π.

Υλικά

Κόβουμε σε ροδέλες:
5-6 κολοκυθάκια φρέσκα,
5-6 πατάτες μέτριες και
3  μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες
1  μεγάλο καρότο( προαιρετικά)
2 μελιτζάνες ( προαιρετικά)

1 κουτ.σούπας χυμό ντομάτας διπλής συμπυκνώσεως
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα πλυμένα λαχανικά.
Σοτάρουμε με λίγο λάδι,ελαφρά τις πατάτες,τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές.Έπειτα τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Σε ταψί βάζουμε τις πατάτες,τις μελιτζάνεςτα κολοκυθάκια,καρότα, τον χυμό ντομάτας αραιωμένο σ’ ένα ποτήρι νερό.
Σοταρισμένα τα λαχανικά,το μπριάμ γίνεται πολύ πιο νόστιμο.
Από πάνω  στρώνουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε λάδι και πιπέρι και
ψήνουμε για 1 ώρα στους 230 βαθμούς τελευταία σχάρα του φούρνου.

Advertisements

2 comments on “Mπριάμ

  1. Μ΄έστειλες τώρα… εσύ δεν μαγείρεψες,ζωγράφισες… Και τρελαίνομαι για μπριάμ και μουσακά,τα άρθρα σου επίσης είναι ωραία,μπράβο.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s