Κολοκυθοκεφτέδες


image

Ένα άλλο εποχιακό φαγητό-έδεσμα είναι οι κολοκυθοκεφτέδες.
Τότε που τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια  είναι μικρά και τρυφερά,δίνοντας τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
200 γρ.  τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ή 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
11/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 μέτρια πατάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνιθο
2 κλωναράκια φουντωτά μέντα
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι όσο πάρει
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο μπλέντερ ή στον τρίφτη.
Ρίχνουμε αλάτι και τα  βάζουμε στο σουρωτήρι.
Τα σουρώνουμε,πατώντας τα καλά με τα χέρια και αφήνουμε μία ώρα να φύγουν τα υγρά.
Σε μία μικρή λεκάνη,βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά,τα αυγά χτυπημένα,το κολοκύθι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει σφιχτός χυλός,πιο σφιχτός από τις τηγανήτες.Ρίχνουμε το τυρί στο τέλος.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά,με κουτάλι.
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι ως τη μέση κι αφήνουμε να κάψει καλά.
Με κουτάλι,παίρνουμε μείγμα και ρίχνουμε στο καυτό λάδι,όπως τις τηγανήτες.
Αφήνουμε να ροδίσουν καλά απο τη μιά πλευρά και τους γυρνάμε.
Αν το κολοκύθι νερώσει πριν τελειώσει το μείγμα,ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι.
Βάζουμε σε  απορροφητικό χαρτί.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s