Λουκουμάδες


Άλλη μια νηστήσιμη συνταγή είναι οι λουκουμάδες.

Αφράτοι,ζεστοί…λαχταριστοί!

Με μέλι και κανέλλα…ή με σιρόπι σοκολάτας!

Υλικά

2 1/2 κούπες ζεστό νερό

2 κοφτά κουτ.γλυκού μαγιά ξηρή ή τριμμένη νωπή

αλεύρι όσο πάρει

2 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό

2 κουτ.σούπας ζάχαρη

μέλι

κανέλλα

λάδι για τηγάνισμα ( περίπου μισό  λίτρο)

 Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισή κούπα ζεστό νερό ,μαζί με ένα κουτ. γλυκού ζάχαρη και 3 περίπου κουταλιές σούπας αλεύρι. Αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 10-20 λεπτά.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό νερό σε μία μικρή λεκάνη,μαζί με το αλάτι,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη μαγιά και σταδιακά το αλεύρι ώστε να επιτύχουμε έναν πολύ πηχτό χυλό.

Το κουτάλι πρέπει να δυσκολεύεται όταν ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ανακατεύουμε ελαφρά τη ζύμη,να φύγει ο αέρας.

Βάζουμε  λάδιως τη μέση μιας   μικρής κατσαρόλας  κι αφήνουμε να κάψει…να καπνίζει.

Με καθαρά βρεγμένα χέρια πιάνουμε τη ζύμη,κλείνοντας ελαφρά την παλάμη μας σε χούφτα.

Μ ‘ ενα μικρό κουτάλι  που το βουτάμε κάθε φορά σε νερό,κόβουμε σε  μπαλάκια τη ζύμη που βγαίνει από το μέρος του δείκτη και του αντίχειρα,δίπλα από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τους λουκουμάδες αραιά για να έχουν περιθώριο να φουσκώσουν.

Αφού ροδίσουν ή χρυσίσουν καλά τους γυρνάμε από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε με τρυπητή και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Τοποθετούμε σε άλλο πιάτο και περιχύνουμε με μέλι  ή σιρόπι σοκολάτας.

Πασπαλίζουμε με κανέλλα .

Σερβίρονται ζεστοί.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s