Ιμάμ…μπαϊλντί


Το αγαπημένο μου νηστήσιμο φαγητό.

Ένα φαγητό…βόμβα αλλά…τέλειο!!!

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες πλατιές

4  μεγάλα κρεμμύδια ξερά τριμμένα

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας  πάστα ντομάτας (χυμός ντομάτας διπλής συμπυκνώσεως)

1 μεγάλη  ντομάτα τριμμένη στο μπλέντερ

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι (περίπου μια κοφτή κουτ.της σούπας)

1/4  κουτ.γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες ,κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος και τις χαράζουμε σταυρωτά στα 4 ,λιγο πιο πρίν από το κέντρο.Αφήνουμε μισή έως μία ώρα μέσα σε καθαρό νερό να ξεπικρίσουν.

Τις τηγανίζουμε-αφού τις στεγνώσουμε- και έπειτα  τις αλατίζουμε .Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Αφού μαραθούν προσθέτουμε την πάστα ,την ντομάτα και το πιπέρι.Με αυτό το μείγμα

γεμίζουμε τις χαραγμένες μελιτζάνες .

Τις βάζουμε σ’ένα ταψάκι  και ψήνουμε περίπου για 1 – 1  1/2  ώρα στους 200 βαθμούς.

Δεν ρίχνουμε άλλο λάδι θα βγάλουν οι μελιτζάνες.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s