Γεμιστά


Τα γεμιστά είναι νηστήσιμο και νόστιμο φαγητό ειδικά όταν τα λαχανικά είναι στην εποχή τους.

Υλικά

4 μέτριες ντομάτες

4 πιπεριές πλατιές

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι  άνιθο ψιλοκομμένο

2 φύλλα μέντας

1 κουταλιά σούπας πάστα (χυμό ντομάτας διπλής συμπυκνώσεως)

10-20 κουταλιές σούπας ρύζι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος των λαχανικών έτσι ώστε να κάνουν  καπάκι.

Αφαιρούμε την ψίχα από τις ντομάτες μ ‘ενα μικρό κουτάλι ,προσεχτικά μην τρυπήσει το εξωτερικό τους.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σ ‘ένα ταψάκι και τα αλατίζουμε ελαφρώς.

Πολτοποιούμε  την ψίχα τους στο μπλέντερ.

Από τις πιπεριές αφαιρούμε τα σπόρια.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε την πάστα κι έπειτα  τις πολτοποιημένες ντομάτες ,το ρύζι αλάτι  πιπέρι και άνιθο.

Αν θέλουμε ρύζι και στο ταψί βάζουμε 20 κουτ.σούπας αλλιώς 10.

Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά περίπου και γεμίζουμε με το μείγμα τα λαχανικά λίγο πιο πάνω από τη μέση.Σκεπάζουμε με το καπάκι ρίχνουμε λάδι και πιπέρι,συμπληρώνουμε με νερό και ψήνουμε στους 230 για 1 περίπου ώρα.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s