Ραβανί σιροπιαστό


Το ραβανί αυτό είναι γνωστό σε όλους.Γίνεται με αυγά και σιρόπι.
Πανεύκολο γλυκό με λίγες πιθανότητες αποτυχίας και
οικονομικό θα έλεγα.
Δεν χρειάζεται πολλά ή δυσεύρετα υλικά.
image

Υλικά
200 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
100 γρ.γάλα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκου baking powder
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα

1 κουτ.γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη.
Χυμο απο ένα πορτοκάλι ( η 1 κουτ.σούπας λεμόνι).
Λιγη φλουδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι,να δέσει μέτρια και να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,με το αλεύρι,το baking,τις βανίλιες και τη σόδα.
Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη καλά ,ρίχνουμε το γάλα σιγά κι έπειτα τα υπόλοιπα υλικά.
image

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτριο,προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε κουταλιά – κουταλιά σιγά- σιγά,σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Στολίζουμε με σαντιγύ και αμυγαλάκι φιλέ..
image
Τη βασική συνταγη βρήκα στο σιμιγδάλι ψιλό «Μύλοι Αγ.Γεωργίου».

Σημείωση:Όλες οι συνταγές που ανεβάζω είναι δοκιμασμένες.
Είναι οι συνταγές που φτιάχνω και σας τις προτείνω.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s