Γλυκό καρύδι


Το καρυδάκι είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά του κουταλιού .Έχει λίγη φασαρία και κάποια» μυστικά» επιτυχίας.

Γίνεται με τρυφερό  φρέσκο καρύδι ,όταν η φλούδα του είναι πράσινη,πριν σκληρύνει το εσωτερικό τους.

Διαλέγουμε καθαρά και τρυφερά καρύδια κυρίως μικρά.Κατάλληλα είναι όσα τρυπώντας τα με μια

βελόνα ,δεν βρίσκουν αντίσταση,δεν έχει πάρει ακόμα να δημιουργηθεί το τσόφλι τους(που πρέπει να είναι μαλακό).

 

Υλικά

100 κομμάτια καρυδάκι (  20 μικρά καρυδάκια/ 1 κιλό ζάχαρη)

5 κιλά ζάχαρη ( νερό το μισό της ζάχαρης)

2 φακελάκια γαρύφαλλο ολόκληρο.

Χυμό από ένα λεμόνι

Τρυπάμε το τρυφερό καρύδι,μ’ενα μεγάλο βελόνι σταυρωτά.Φοράμε γάντια γιατί τα χέρια βάφουν.

Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό αλλάζοντάς το συχνά.

Αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο νερό και την
επομένη,το βάζουμε με καθαρό νερό στη φωτιά, με κλειστό τελέιως το καπάκι.

Όταν πάρει βράση,αφήνουμε να κάνει 2-3 λεπτά και το κατεβάζουμε.

Προσοχή !Όσο είναι ζεστό ποτέ δεν ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα,γιατί θα μας ζαρώσει.

Αφού κρυώσει αδειάζουμε το νερό και βάζουμε με  καθαρό να ξαναβράσει,χωρίς να ανοίγουμε το καπάκι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ,ώσπου να ξεπικρίσει τελείως.

Όταν ξεπικρίσει κι αφού κρυώσει τελέιως,καρφώνουμε δυο γαρύφαλλα σε κάθε κομμάτι,πάνω και κάτω.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ,βάζουμε το καρύδι,τη ζάχαρη και 2 1/2 λίτρα νερό.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά,ώσπου να δέσει το σιρόπι με ξεσκέπαστη πλέον κατσαρόλα.

Στο τέλος ,ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού για να μην ζαχαρώσει.

Όταν κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Μπορούμε να το γλασάρουμε με κουβερτούρα ,αφού το σουρώσουμε ,κάνοντας έτσι φοντάν,ή να το χρησιμοποιήσουμε ως φρουί γλασσέ.
Φέτος το έβρασα ξεσκέσπαστο ,(συμβουλή μιας μεγαλύτερης)δεν ζάρωσε και κρύωνε γρηγορότερα

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s