Αμυγδαλόπιτα


6 αυγά

1 φακελάκι baking powder

1 ποτήρι ζάχαρη

10 κουτ.σούπας αμύγδαλα τριμμένα

10 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη

2 βανίλιες

2 Γιώτης Garni

γάλα για τη σαντιγυ

Σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

3-4  γαρύφαλλα ολόκληρα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τ’ αυγά εκτός ψυγείου.Τα χωρίζουμε και χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη,ενώ τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Προσθέτουμε κουταλιά- κουταλιά τη μαρέγκα στους κρόκους ανακατεύοντας  απαλά.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζω το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά.

Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με σαντιγύ.

Οδηγίες για το garni έχει πάνω στο κουτί.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή αμυγδαλάκι φιλέ.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s