Χταπόδι κοκκινιστό με κρασί.


Το χταποδάκι είναι επίσης ιδανικό για κρασάτο.

Υλικά

1 1/2 (ή 1200 γρ).κιλό χταποδάκι

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα πολτοποιημένη στο μπλέντερ

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί( ή1 ποτήρι αν σας αρέσει,αλλά θα καλύψει τη γεύση)

1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι

1 γεμάτο κουτ.γλυκούαλάτ

,πιπέρι(για πικάντικο 1/2 κουτ.γλυκού)

1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας  πάστα (χυμό ντομάτας διπλής συμπυκνώσεως)

1 φύλλο δάφνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι σε νερό μαζί με το ξύδι κι αφήνουμε 10 λεπτά,περίπου.Το ξεπλένουμε καλά,το κόβουμε  και το σουρώνουμε.Έπειτα το βάζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το ζουμί του( δε ρίχνουμε νερό το χταπόδι βγάζει από μόνο του).

Μόλις σωθεί προσθέτουμε το λάδι ,σκόρδο και  κρεμμύδι,σωτάρουμε λίγο,προσθέτοντας την πάστα .Ρίχνουμε το κρασί (να εξατμιστεί) ,την ντομάτα και συμπληρώνουμε με νερό.

Αφήνουμε να βράσει και να μείνει μόνο η σάλτσα.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές,ρύζι σουρωτό ,μακαρόνια ή ο,τι μας αρέσει.

(το κρασί να είναι κόκκινο το βάζουμε στην αρχή να βράσει το λευκό στο τέλος ,δεν χρησιμοποιούμε κρασί ανοιγμένο από καιρό).

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s