Κόκορας ντόπιος με σπιτικές χυλοπίτες


Ο ντόπιος κόκορας έχει πιο σκληρό κρέας κι αν είναι μεγαλόσωμος θέλει καλό βράσιμο.

Υλικά (για 3-4 άτομα)

1/2 κόκορα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μέτρια ντομάτα περασμένη στο μπλέντερ

1 κουτ.γλυκού γεμάτο πάστα( χυμό ντομάτας διπλής συμπυκνώσεως)

Αλάτι περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι 1/4 κουτ.γλυκού

1/2 πιάτο χυλοπίτες σπιτικές

3 κουτ.σούπας βιτάμ

Εκτέλεση

Βυθίζουμε τον κόκορα σε νερό με ξύδι για λίγο  να μαλακώσει και να μη μυρίζει. Αφαιρούμε τυχόν λεπτά  πούπουλα.Ξεπλένουμε καλά,κόβουμε σε μερίδες και αφήνουμε να σουρώσει.Σε τηγάνι ,βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε ελαφρά.Βάζουμε τα μεζέδια στη χύτρα και στο λάδι ή βιτάμ σωτάρουμε λίγο το σκόρδο -κρεμμύδι ,πάστα και τέλος τη ντομάτα.Γεμίζουμε την χύτρα με νερό τόσο ώστε τα μεζέδια να φαίνονται,αλλά και παραπάνω να βάλετε θα χρειαστεί για τις χυλοπίτες.Αφήνουμε 45 λεπτά αν είναι μεγάλος και 25-30 για πιο μικρό.

Αν έχει  πολύ λίπος αφαιρέστε το μ’ ένα κουτάλι κι αφήστε όσο θέλετε .

Αδειάζουμε το φαγητό σ’ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο,συμπληρώνοντας με νερό αν δεν έχει.Ρίχνουμε αλάτι και τις χυλοπίτες να πάνε παντού.Κοιτάζουμε τακτικά το φαγητό κι ανακατεύουμε,(συμπληρώνοντας με νερό για να  μην κολλήσουν).Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τις χυλοπίτες πόσο λεπτές είναι.

Και στην κατσαρόλα μπορείτε να προσθέσετε τις χυλοπίτες χωρίς φούρνο.

(Βιτάμ βάζουμε αν ο κόκορας είναι…αδύνατος).

Υ.Γ. Τα μικρά ντόπια κοκόρια γίνονται τέλεια κοκκινιστά.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s