Χιονάτες


Οι χιονάτες είναι ένας τέλειος συνδυασμός από παντεσπάνι,γλάσσο και καρύδα.
Εύκολο μεν αλλά θέλει λίγη υπομονή.
Ειπαμε …ό,τι αργεί αξίζει.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αυγά
6 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη κανονική
4 φλυτζάνια του καφέ γάλα
4 φλυτζάνια του καφέ σπορέλαιο
1 πακέτο φαρινάπ
1 φακελάκι. baking powder
1 βανίλια

Για το γλάσσο

1/2 κιλό κουβερτούρα
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
3 κουταλιές σούπας βιτάμ
1/2 κιλό ινδική καρύδα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τ’ αυγά να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Τα χτυπάμε σ’ ένα μπώλ και ρίχνουμε τη ζάχαρη,το σπορέλαιο το γάλα και στο τέλος το φαρινάπ ανακατεμένο με το baking και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

Το ψήνουμε στο φούρνο,ώσπου να ροδίσει καλά.
Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Σε κατσαρόλα ,βάζουμε σπασμένη σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Ρίχνουμε το νερό στην άχνη ,το βιτάμ και βάζουμε στη φωτιά.
Αφού βράσει και πήξει αρκετά ,το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ένα τα τρίγωνα κομμάτια και τα βουτάμε στο γλάσσο.Τα βγάζουμε αμέσως και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί για να στεγνώσουν.
Όταν δούμε οτι στράγγιξαν τα πασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα.
Αν δεν έχει στραγγίξει το γλάσσο,η ινδική καρύδα θα βυθιστεί μέσα σ’ αυτό.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό» Προς την Νίκην»….είναι δοκιμασμένη…. αξίζει να τη φτιάξετε!

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s