Γλυκό με γιαούρτι


ΥΛΙΚΑ

300 γρ.αλεύρι για ολες τις χρήσεις

200γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη

400  γρ. ζάχαρη

4-5 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

100γρ.αμύγδαλο τριμμένο

1 κουτ.γλυκού baking powder

ξύσμα απο μισό λεμόνι

ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και στη συνέχεια λίγο-λίγο το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν και το αμύγδαλο  τριμμένο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το μείγμα.Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στουσ 200 βαθμούς για 1 ώρα .Αφού κρυώσει λίγο το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Για να διατηρηθεί φρέσκο το γλυκό σκεπάστε το με πλαστική  μεμβράνη.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s