Φρυγαδέλια


Τα φρυγαδέλια είναι ένα ξηρομερίτικο έδεσμα.
Στο φούρνο ή στη σούβλα είναι νόστιμος μεζές.

Συνήθως γίνεται από
ή πρόβεια ή γίδινη συκωταριά,αλλά από μικρά σφάγια είναι νοστιμότατα!

Υλικά

Από μια συκωταριά (πρόβεια)

Συκώτι
Σπλήνα
Καρδιά
Και μια μπόλια ( πάνα)
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα εντόσθια και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια περίπου 5 εκ. Χ 3 εκ.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και αλατίζουμε τα κομμάτια.
Κόβουμε την πάνα σε τετράγωνα περίπου 10 εκατοστών.
Παίρνουμε ένα κομμάτι πάνας και βάζουμε ένα συκώτι,μια σπλήνα και καρδιά,το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό ,γυρνώντας τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα.
Τοποθετούμε σε ταψί,ρίχνουμε λίγο αλάτι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς.
Όταν ροδίσουν απο τη μια πλευρά γυρνάμε από την άλλη.
Για ψήσιμο στη σούβλα τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ
(έτσι δεν ανοίγουν).
Την επόμενη σουβλίζουμε στο κέντρο της μεγαλύτερης πλευράς.
Πιέζουμε το ένα να κολλήσει στο άλλο.
Ψήνουμε γυρνώντας τακτικά.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s