Χαλβάς με σιρόπι καρύδι


Το γλυκό καρυδάκι εξαφανίζεται στη στιγμή και το σιρόπι μένει.
Δεν το πετάμε.
Το σουρώνουμε και το φτιάχνουμε ποτό ή το κρατάμε για χαλβά.
Γίνεται …τέλειος ….με άρωμα γαρύφαλλο!

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1. 3/4 ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ποτήρια νερό

2-2 1/2 ποτήρια σιρόπι καρύδι.

Εκτέλεση

Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι .
Όταν γίνει χλιαρό ,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ώσπου να ροδίσει.
Ρίχνουμε το νερό λίγο – λίγο και το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμος.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και φορμάρουμε με κουτάλι ή μικρά φορμάκια.

Στην κατσαρόλα γίνεται πιο εύκολα.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s