Κιμάς


Και ο κιμάς συμπληρώνει πολλά φαγητά όπως μακαρόνια,παστίτσιο κ.λ.π.

Υλικά

500 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό

1 μεγάλο κρεμμύδι

και

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα

1 μέτρια ντομάτα αλεσμένη στο μπλέντερ

5- 6 μεγάλα φύλλα μέντας

1 κουτ. κοφτό αλάτι ημίχονδρο

λίγο πιπέρι

2-3  γαρύφαλλα ολόκληρα (ή μπαχάρι)

ή λίγο κύμινο

1 μικρό ξυλάκι κανέλλα

3 γεμάτες κουτ.σούπας μαργαρίνη

1 γεμάτη κουτ. σούπας πάστα (χυμό ντομάτας διπλής συμπυκνώσεως)

Εκτέλεση

1) Βάζουμε το κιμά με ένα ποτήρι νερό να βράσει προσθέτοντας όλα τα υλικά εκτός από πάστα και μαργαρίνη.

Αφού σωθεί ρίχνουμε τη μισή μαργαρίνη και σοτάρουμε.

Μετά από λίγο προσθέτουμε την πάστα και γιαχνίζουμε για λίγο.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη αργαρίνη και σβήουμε με λίγο νερό,α΄φηουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε.

Έτοιμος!

2) Σωτάρουμε τον κιμά με τη μισή μαργαρίνη.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο  ανακατεύοντας  για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά  με μισό- 1 ποτήρι νερό κι αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.

Όταν δέσει η σάλτσα είναι έτοιμος.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s