Mπεσαμέλ


Η μπεσαμέλ ,είναι απαραίτητη σε μερικά φαγητά όπως παστίτσιο,παπουτσάκια .κ.λ.π.
Υπάρχει και στιγμής αλλά ό,τι φτιάχνεις είναι πιο γευστικό .

Υλικά
1300 γρ. γάλα πλήρες
13 κουτ.σούπας κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκού κοφτό baking powder
1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι ημίχονδρο
1 αυγό
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα σε μέτρια κατσαρόλα να ζεσταθεί και τα 300 στο μπλέντερ ,μαζί με το αλεύρι και το χτυπάμε 1 λεπτό.
Το προσθέτουμε στο γάλα κι ανακατεύουμε συνεχώς .
‘Οταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό και το μπέικιν.
Αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως σκεπάζουμε με μεμβράνη κατευθείαν πάνω στην κρέμα,για να μην πιάσει κρούστα.
Το αυγό το προσθέτουμε λίγο πριν τη χρήση.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s