Τυρόψωμο ή κουλούρα(«φλαούνα»)


Η κουλούρα γίνεται συνήθως μ ‘αυτό τον τρόπο.

Παλιά κράταγαν λίγη από τη ζύμη του ψωμιού και την έφτιαχναν ζυμώνοντας τη με λάδι.

Τα υλικά είναι ίδια  με το τυρόψωμο( με φύλλα),




ο τρόπος αλλάζει.

1 δόση τυρόψωμο

Κι εδώ  1 -1 1/2 φλυτζάνι λάδι (1 βάζω) ,1 πιάτο φέτα τριμμένη με το  χέρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με το προζύμι και περιμένουμε να φουσκώσει .Αφήνουμε να φουσκώσει κι έπειτα ρίχνουμε τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε,τόσο ώστε να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε να διπλασιαστεί και πατάμε να φύγει ο αέρας.

Ρίχνοντας λίγο- λίγο το λάδι διπλώνουμε πολλές φορές και  ζυμώνοντας.

Ξανά λάδι και το 1/4 της φέτας…διπλώνουμε… ζυμώνουμε ελαφρά.

Όταν τελειώσει η γέμιση (φέτα),ζυμώνουμε ελαφρά ,λαδώνουμε ένα μέτριο  ταψί και την ανοίγουμε με τα χέρια.Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει .Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s