Τυρόπιτα σε τρίγωνα.


Άλλη μια συνταγή για τυροπιτάκια.
Είναι λίγο φασαριόζικο στο τύλιγμα,αλλά…απέσπασε καλές κριτικές.
Υλικά

10 φύλλα κρούστας
1 βιτάμ 250 γρ.
Για τη γέμιση
500 γρ.γάλα
5 κουτ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι ψιλό
Λίγο πιπέρι
3 -4 αυγά
150 γρ. περίπου φέτα τριμμένη με το χέρι
1/2 κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση

Χτυπάμε το μισό γάλα με το αλεύρι στο μπλέντερ και το ρίχνουμε μαζί με το υπόλοιπο στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αλάτι κι ανακατεύουμε συνέχεια,ώσπου να πάρει να βράζει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μισή κουτ.σούπας βιτάμ και το τυρί.
Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το μπέικιν.
Παίρνουμε 2 φύλλα αφού έχουν ξεπαγώσει και κόβουμε σε τρεις λωρίδες κατά μήκος.
Βουτυρώνουμε τη μια λωρίδα ,στρώνουμε μια δεύτερη και βουτυρώνουμε.
Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γέμιση λίγο πιο πάνω από την άκρη.
Πιάνουμε την αριστερή γωνία και διπλώνουμε σε τρίγωνο..ακουμπώντας στη δεξιά πλευρά,πατάμε καλά τις άκρες βουτυρώνουμε,γυρίζουμε προς τα δεξιά και συνεχίζουμε μέχρι την κορυφή της λωρίδας φύλου.
Σε κάθε δίπλωμα πατάμε τις άκρες και βουτυρώνουμε ελαφρά.
Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί .
Βουτυρώνουμε από πάνω,ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς ,ώσπου να ροδίσουν καλά.
Αν έχετε εμαγέ ταψί,αν ροδίσουν πολύ από κάτω γυρίστε τα να ροδίσουν κι απ’ την άλλη.
Για να μην τρίβονται ,όταν βγουν από το φούρνο τα βάζουμε σε μια σουπιέρα και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15′ να μαλακώσουν.
Τα κομμάτια γίνονται ατομική μερίδα…αν τα κόψετε μικρότερα δεν θα τυλίγονται…
Η μαργαρίνη κάνει το φύλλο τέλειο…

Advertisements
By Ξηρομερίτισσα Posted in πίτες

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s