Ραβανί με επικάλυψη σοκολάτας


Μια άλλη συνταγή για ραβανί.

Υλικά
1 ποτήρι βιτάμ
7 αυγά εκτός ψυγείου
5 βανίλιες
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1. 1/2 ποτήρι αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα
3/4 ποτηριού ζάχαρη

Για το σιρόπι

5 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Λίγο κονιάκ ( αφού το κατεβάσουμε)

Για το γλάσσο
300 γρ.κουβερτούρα
6 κουτ.σούπας γάλα
3 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη

Πώς το κάνουμε
Την ίδια διαδικασία με το ραβανί σιροπιαστό.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σε μπαιν- μαρί και γλασάρουμε αφού κρυώσει το γλυκό.
Τα αυγά πρέπει να είναι εκτός ψυγείου και το σιρόπι το φτιάχνουμε στην αρχή για να κρυώνει.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s