Γλυκό κυδώνι


Άλλο ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού.
Πανεύκολο και οικονομικό.

Υλικά
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρντισμένα ( προαιρετικά)
1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι.

Νερό να καλυφθεί το κυδώνι ,1 λίτρο περίπου,βράζοντας θα σωθεί.
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια,(όπως τις πατάτες) και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Κόβουμε σε φέτες κι έπειτα σε λωρίδες ανάλογα την προτίμηση του καθενός.
Εμείς εδώ το κόβουμε σε σχεδόν τετράγωνα μικρά κομμάτια..
Το βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό να βράσει για 1 τέταρτο – μισή ώρα περίπου.
Αφού μαλακώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το λεμόνι.
Αφήνουμε να κρυώσει κι αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Advertisements

Εσείς τι λέτε σχετικά με αυτό;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s